Näsbykôlla

Direktlänk till inlägg 7 december 2011

Förbjudna känslor

Av Kalina - 7 december 2011 19:54

Ja, här kunde det ju såklart stå vad som helst, något snaskigt kanske, men det är inte riktigt dom slags förbjudna känslor jag tänker, eller vad är det som är snaskigt? vad är förbjudet?


Jag är medveten om att jag just nu är rätt skör, eller just nu, det har ju varit så i närmare ett halvår och mer än så. Jag säger ofta att jag just nu bara orkar finnas till för mig själv, eller kanske för barnen. När jag mår som bäst kan jag faktiskt till och med gå och handla lite, ok det tar kanske två timmar eller så (det som annars tog en knapp halvtimme) och jag är ett vrak efteråt. Det låter ju hemskt detta, jag kan ju faktiskt umgås med vänner nu och så, men det tär på hälsokapitalet, så är det brar, det är bara att räkna med att jag får sota för det jag utsätter mig för.


Jag kanske inte skall tänka så, att jag får sota för det efteråt, jag kanske skall säga att jag laddar och unnar mig för lite njutning, gemenskap i livet och får ta smällen sen efteråt. (jag vill ju gärna tro ibland att jag är nästan så gott som frisk, men så är det ju förstås inte)


I natt har min äldsta dotter hostat och jag har varit uppe med medicin, snytit näsa mm. När hon blev lugn fick jag sova, borde inte klaga alls. Hon åkte till skolan men jag fick hämta henne tidigare, hon satt där lite ynklig och jag tog hem henne, såklart, fattas bara annat. Men som vanligt så är hon ju som oftast inte så sjuk som hon verkar på skolan. Hon har en enastående förmåga att se sjuk och ynklig ut, fröknarna faller för det direkt. Det är inte så att jag beskyller henne för att ljuga, hon kände sig säkert inte i toppform, men sjuk, det var hon då rakt inte. Då kan man ju tänka, ja men so what, vad gör det då om hon kommer hem en stund till mig, till sin lilla mamma som ändå bara gå och drar hemma.

Jo det kan jag tala om att det gör himla mycket för det finns nog inget som tär så mycket på mitt såriga lilla inre som hennes tjat och gnäll. När hon är riktigt sjuk, ja då går det ju ann, då sover, hon kanske kan hänga framför TV:n, men nu var det bara nöt, nöt och nöt. 

Nu sitter jag alltså här med smärta i bröstet och inser att jag verkligen hoppas att hon är så pass pigg imorgon så att jag slipper ha henne hemma. 

Förbjudna tanke, hemska hemska mamma, fy så får man inte tänka...

men så tänker jag och så känner jag.

 
 
Ingen bild

Besa

8 december 2011 01:54

Jadu gumman.....jag tror inte en enda förälder i världen kan säga att de aldrig känt så någon gång. De går ju en på nerverna ibland så det sjunger om det och vet du vad....det är helt ok att känna att man vill bli av med dem ett tag. Kärleken till barnet försvinner ju inte bara för att man känner så, man orkar bara inte alltid vara på topp. Så känn som du känner och skit i det dåliga samvetet. Puss!

 
Ida

Ida

8 december 2011 15:27

Nej du, det är inte förbjudet! Du måste komma ifrån det där att man inte får tänka på sig själv och sitt eget välmående.

http://rovering.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kalina - 7 mars 2012 18:20

1. Jag har inte bloggat på en hel evighet och det beror nog på: a) har inte haft tid b) har inte haft lust c) har inte haft ork d) har inte haft inspiration. e)f)g) en massa andra orsaker...   2. Jag har gjort en kupp idag. Jag bjöd mina barn på ...

Av Kalina - 6 februari 2012 15:47

Hur svårt ska det vara att umgås på ett nytt sätt? Bryta mönster, traditioner och vanor. Det här gillar du det här gillar jag, hur ska vi kunna mötas? Hur ska vi kunna hitta varandra? Helt plötsligt kändes avstånden milslånga.   Du och jag so...

Av Kalina - 20 januari 2012 14:18

Idag började dagen med en faktiskt rätt skön powerwalk bort till Almo för att träffa min kära vän Sara. Kylan bet rejält i kinderna idag men jag fick snabbt upp ångan. Vi slog föje och gick runt byn och babblade på som vanligt, det är så härligt att ...

Av Kalina - 11 januari 2012 14:36

Jag brukar ägna mig åt att gå igenom posten och alla tidningar jag inte hinner läsa på morgonen då jag äter frukost, mycket för att jag är ju ensam då och det känns liksom som en bra sysselsättning, då kan man oftast rensa bort en hel del gammalt brå...

Av Kalina - 10 januari 2012 14:45

Som jag tidigare skrivit så påverkar musiken mig väldigt mycket. Här om dagen hörde jag en låt som jag faktiskt hört sådär i bakgrunden tidigare men inte reflekterat så mycket över. Men nu när jag hörde den igen har den etsats sig fast och jag känner...

Ovido - Quiz & Flashcards